| Contemporary penthouse in Madrid


T his modern apartment, located in the heart of Madrid, Spain, and overlooking the Retiro park, was fully renovated by Spanish architectural studio ABATON.

The main objective of this renovation was to rearrange the space to improve the old layout. The original distribution was reversed, temporarily canceling the service entrance and positioning the guest area -bedroom and bathroom- there.

Spaces such as the kitchen and the living room revolve around the terrace. Outside in the terrace, a fountain was built to enjoy the outdoors and reduce the noise of the city.

_____

E ste moderno apartamento situado en el centro de Madrid, y con vistas al parque del Retiro, fue reformado por el estudio de arquitectura ABATON.

El objetivo fundamental de esta reforma fue redistribuir el espacio interior para mejorar su distribución. La planta original fue invertida, cerrando la entrada del servicio y ubicando en esa parte de la casa una habitación y un baño de invitados.

La cocina y el salón se comunican con la extensa terraza. Fuera en la terraza se construyo una fuente para refrescar el ambiente y disimular el ruido de la ciudad.










Photo credits ABATON via HOME ADORE.

2 comments:

  1. Este piso es sencillamente original espacioso y bello

    ReplyDelete
  2. Rosas Amarillas1 April 2014 19:13

    La cas es muy bonita pero que tenga una fuente la terraza y con vistas al retiro es un lujazo

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+